СИСТЕМА ІНСТИТУЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИХ ФОРМ НА СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЯХ - Шеленко , Д. І.; Баланюк, І.Ф.; Савка , М.В.; Костюк, Б.А. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2018)
Стаття спрямована на дослідження елементів системи інституційного забезпечення функціонування сільськогосподарських підприємств. Приділено увагу теоретичним основам системи інституційного забезпечення, яка повинна передбачати такі блоки: соціально-спрямовуючий, методології державного впливу, конкурентних відносин, фінансовий, нормативно-правовий та блок контролю. Доведена необхідність застосування системного підходу в управлінні сільськогосподарським підприємством умовою якого є інформація про традиції та цінності селян, сформовані з використанням соціального відродження і розвитку українського села та концепції ринкової економіки, яка ґрунтується на підвищення престижу життя і праці на селі, зокрема у сільськогосподарському підприємстві.