ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я УКРАЇНИ - Савчук , Л.М. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2017)
Стаття спрямована на поглиблення теоретичних засад розвитку сфери охорони здоров’я в умовах реалізації стратегії сталого розвитку держави. Узагальнено понятійно-термінологічний апарат сучасної економічної науки про здоров’я. З’ясовано такі категорії як: “здоров’я людини”, “громадське здоров’я”, “охорона здоров’я”, “сфера охорони здоров'я”, “галузь охорони здоров’я”, “розвиток”, “сталий розвиток”. Введено поняття “сталий розвиток сфери охорони здоров’я”. Узагальнено підходи загальнотеоретичного осмислення проблем у сфері охорони здоров’я.