СТРАТЕГІЧНИЙ АНАЛІЗ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Якубів, В.М.; Боришкевич, І. І.; П’ятничук, І. Д. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2018)
Стратегічний аналіз є важливим методом для формування обґрунтованої, необхідної та своєчасної інформації, необхідної для побудови ефективної стратегії розвитку підприємства. У статті обґрунтовано необхідність проведення стратегічного аналізу сільськогосподарських підприємств як важливого інструменту для визначення перспектив розвитку в сучасному ринковому середовищі. Досліджено основні аспекти стратегічного аналізу сільськогосподарських підприємств Івано-Франківської області. На основі аналізу сильних та слабких сторін, існуючих можливостей та загроз визначено основні стратегічні напрямки розвитку, які спрямовані на досягнення конкурентоспроможності підприємств та подальший ефективний розвиток.