ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ “ЗЕЛЕНЕ БУДІВНИЦТВО” - Дорошенко , В.М. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2018)
У статті систематизовано та досліджено основні підходи до трактування дефініції “зелене будівництво” в вітчизняній та зарубіжній науковій літературі. На основі системного та комплексного підходів запропоновано авторське визначення поняття, з позицій концепції сталого розвитку проаналізовані перспективи впровадження "зеленого будівництва" в Україні, визначено економічні переваги “зелених будівель”, на основі стандартів “зеленого будівництва” розроблено пропозиції щодо ключових драйверів формування попиту на інвестиції. За результатами проведеного дослідження обґрунтовано актуальність “зеленого будівництва” в тренді енергоефективного розвитку будівельної галузі, що володіє найбільшим потенціалом енергозбереження.