РОЛЬ ПРИКАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЯК МОЗКОВОГО ЦЕНТРУ РЕФОРМ У ПОСИЛЕННІ ІНСТИТУЦІЙНОЇ СПРОМОЖНОСТІ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД РЕГІОНУ - Кропельницька, С.О. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2018)
У статті досліджено роль державного закладу вищої освіти у формуванні та підвищенні рівня інституційної спроможності розвитку громад регіону. Дослідження базується на первинних результатах реального досвіду Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника щодо формування інституційного забезпечення розвитку Івано-Франківської області. Розкрито структуру інституційного забезпечення розвитку, сформовану в університеті, та недержавне інституційне забезпечення регіону. Окреслено основні аспекти діяльності Проектно-освітнього центру “Агенти змін” Прикарпатського університету та його роль у підвищенні рівня інституційної спроможності розвитку територіальних громад регіону у сфері управління проектами. Зроблено висновки про те, що університети відіграють важливу роль у регіональному розвитку як мозкові центри реформ і є інституціями для розвитку територіальних громад регіону у взаємодії з іншими структурами у системі його інституційного забезпечення.