СИСТЕМА ДІАГНОСТИКИ ДЛЯ РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Васильченко, Г.В. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2018)
В статті розглядається система діагностики стану об’єднаної територіальної громади як базова складова процесу стратегічного планування розвитку. Діагностика стану розвитку громади – об’єктивна та суб’єктивна (профіль, опитування, стратегічний аналіз) є необхідною умовою для розробки реалістичних стратегій, які матимуть ресурс, потенціал, мотиви та стимули до реалізації. У статті автор використовує практичний досвід власної роботи над стратегіями розвитку. Матеріали статті можуть бути корисними для науковців, активістів та лідерів місцевих громад, які створили, або готуються до створення своїх ОТГ.