УМОВИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО ПРАВОВІ ФОРМИ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ВИВЧЕННЯ СВІТОВОГО ДОСВІДУ - Кульчицька , Н.Є. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2016)
У статті проаналізовано сучасні умови децентралізації та організаційно правові форми стійкого розвитку регіонів України в контексті вивчення світового досвіду, обґрунтовано можливі шляхи подолання регіональних диспропорцій. Державне управління в сучасній Україні є складним і відносно новим явищем, на дослідження виникнення та перспектив розвитку якого спрямовує зусилля вітчизняна та зарубіжна наукова думка. Особливе місце у статті займає науковий пошук значної кількості сучасних дослідників проведено аналіз теоретико-методологічних засад становлення системи фінансового забезпечення місцевого самоврядування в умовах переходу до децентралізації державного управління. У зв’язку із цим особливої актуальності набуває проблема визначення ролі децентралізації у формуванні засад фінансового забезпечення місцевого самоврядування. Обґрунтовано важливість децентралізації у процесі реформування місцевого самоврядування. Розглянуто шляхи впровадження децентралізації в сучасній Україні. Проаналізовано й узагальнено наукові підходи до визначення змісту та ролі децентралізації у ринковій економіці.