БАНКІВСЬКА СИСТЕМА УКРАЇНИ: ТЕРИТОРІАЛЬНА СТРУКТУРА ТА ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ - Мединська , Т. В.; Боднарюк , І. Л.; Кропельницька, С.О. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2017)
У статті проаналізовано кількісні показники, що характеризують банківську систему України та її територіальну структуру. Здійснена аналітична оцінка кількості банківських установ в Україні та територіальної структури мережі комерційних банків, зокрема, визначення рівня забезпеченості банківськими установами західного регіону та виокремлення окремих питань національної безпеки країни та стабільності банківської системи пов’язаних із націоналізацією Приватбанку. Новизна полягає у визначенні рівня забезпеченості банківськими установами західного регіону та виокремлення окремих питань національної безпеки країни та стабільності банківської системи. Практична значущість зводиться до надання конкретних пропозицій на шляху вдосконалення даних процесів.