ТЕХНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВІТРИЛЬНОГО ОЗБРОЄННЯ ЯХТ ЗА КАТЕГОРІЯМИ ТА КЛАСАМИ - Єрошкіна , С.Г. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2016)
Стаття спрямована на глибоке конструктивне наукове дослідження та аналіз технічних особливостей вітрильного озброєння сучасних світових яхтових човнів для проходження вітрильних регат у різних районах плавання. Дана повна класифікація вітрильних човнів за їх класами у світових, міжнародних, національних регатах. Приведені технічні показники гоночних яхт класами. Проведений економічний аналіз вибору матеріалу вітрил для яхт різноманітного типу гонок. Зроблений економічний розрахунок експлуатаційної вартості човна. Проведений аналіз вартості збереження яхти у європейських/українських маринах.