СВІТОВІ УЧБОВІ ВІТРИЛЬНИКИ - Єрошкіна , С.Г. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2016)
У роботі досліджені тенденції процесів, що відбувалися у історичному процесі світової сегментації світових учбових вітрильників та їх вплив на світовий сучасний склад вітрильних човнів у цілому. Зроблена найсучасніша оцінка учбових вітрильників за різноманіттям їх видів, складу, вітрильному озброєнню, за кількістю щогл та іншим параметрам. Дана повна технічна характеристика стану діючих найпотужніших вітрильних човнів на сьогодення. Виявлені та освітлені технічні можливості для подальшої експлуатації українських учбових вітрильників. Подана оцінка сучасного стану вітрильного флоту з точки зору економічних втрат від окупації півострова Крим та безперервної війни на східній частині України.