ОСОБЛИВОСТІ ТЕОРЕТИЧНИХ ЗАСАД ВПЛИВУ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ НА ПРОЦЕС УПРАВЛІННЯ - Василишина, Н.Є. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2016)
Вся історія розвитку людства є свідченням того, що воно намагалось і продовжує намагатися оптимізувати ефективність використання феномену підприємництва через раціоналізацію залучення і використання інтелектуального, психологічного і фізичного потенціалу кожного індивідуума чи груп індивідуумів до роботи над досягненням цілей, встановлених детермінованою спільнотою людей у залежності від домінуючих в даній спільноті потреб і мотивів, які є рушійною силою її розвитку. Розробка ефективних, адаптованих до сучасних умов розвитку механізмів менеджменту енергетичного підприємства здійснюється за допомогою комплексного і системного управління інтелектуальними ресурсами.