КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ТУРИСТИЧНОГО КЛАСТЕРУ ДЛЯ РОЗВИТКУ НОВОСТВОРЕНОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ - Кропельницька , С.О.; Передерко , В.П. (Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2016)
Стаття присвячена дослідженню проблем розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та окресленню можливостей їх розв’язання. Одним із напрямів розвитку ОТГ визначено формування туристичних кластерів. Результати полягають у виявленні туристичних ресурсів, формуванні туристичної інфраструктури Печеніженської ОТГ. Новизна – в обґрунтуванні концептуальних засад створення туристичного кластера в регіоні на базі туристичної інфраструктури новостворених ОТГ. Практична значущість зводиться до надання конкретних пропозицій щодо побудови алгоритму туристичного кластера та застосування проектного підходу при його створенні.