Застосування симетричних аналітичних функцій до спектрів лінійних операторів - Буртняк, І.; Чернега, І.; Гладкий, В.; Лабачук, О.; Новосад, З. (Карпатські математичні публікації, 2021)
Робота присвячена розширенню теорії симетричних аналітичних функцій на банахових просторах послідовностей на випадок просторів ядерних і p-ядерних операторів гільбертового простору. Введено алгебри симетричних поліномів і аналітичних функцій на просторах p-ядерних операторів, описано алгебраїчні базиси в таких алгебрах, знайдено зв'язки з визначником Фредгольма ядерного оператора. Крім того, розглянуто випадки компактних і обмежених нормальних операторів гільбертового простору і обговорено структуру симетричних поліномів на відповідних просторах.