Уточнення основної факторизацiйної тотожностi для майже напiвнеперервних гратчастих пуассонiвських процесiв на ланцюгах Маркова - Герич, М.С. (Карпатські математичні публікації, 2012)
Нехай $\{ξ(t),x(t)\}$ $-$ майже напівнеперервний ґратчастий однорідний пуассонівський процес на ланцюгу Маркова. Стрибки одного знаку для $ξ(t)$ геометрично розподілені, протилежного знаку $-$ мають довільний ґратчастий розподіл. Для таких процесів встановлені співвідношення для компонент двосторонньої матричної факторизації. Ці співвідношення визначають генератриси екстремумів процесу та їх доповнень.