Наближення перiодичних функцiй високої гладкостi прямокутними сумами Фур’є - Новіков, О.О.; Ровенська, О.Г. (Карпатські математичні публікації, 2013)
Отримано асимптотичнi формули для точних верхнiх меж вiдхилень прямокутних сум Фур’є на класах перiодичних функцiй двох змiнних високої гладкостi. Знайденi спiввiдношення за певних умов надають розв’язок вiдомої задачi Колмогорова–Нiкольського для прямокутних сум Фур’є i вказаних класiв функцiй.