ЕПІГРАФІЧНІ ПАМ’ЯТКИ УСПЕНСЬКОЇ ЦЕРКВИ В КРИЛОСІ ТА ЧАС ЇЇ ПОБУДОВИ - КОРНІЄНКО, В'ячеслав (Галич. Збірник наукових праць, 2024)
Шляхом епіграфічного аналізу надгробних плит церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі автор пропонує детальніше датування будівництва самого храму. Вцілілі досі пам'ятки дозволяють датувати закладення церкви Успіння Пресвятої Богородиці 1579 р., а першу літургію в храмі 1584 р.