ІСТОРІЯ ВІДБУДОВ ХРАМУ СВЯТОГО ПАНТЕЛЕЙМОНА ПОБЛИЗУ ГАЛИЧА: ВІД ІСТОРІЇ ДО СУЧАСНОСТИ - ГУСАК, Андрій (Галич. Збірник наукових праць, 2019)
Статтю присвячено унікальній пам’ятці романської архітектури – церкві Св. Пантелеймона, яка залишається єдиною автентичною добре збереженою святинею галицької архітектурної школи. На основі нововиявлених джерел висвітлено історію храму в контексті його перебудов та реконструкцій. У розвідці проаналізовано минуле церкви від часу її закладення і до сьогодні.