ГАЛИЦЬКИЙ ЗАМОК У СВІТЛІ ІНВЕНТАРЮ ГАЛИЦЬКОГО СТАРОСТВА 1767 р. - ҐОЩИНСЬКИЙ, Артур (Галич. Збірник наукових праць, 2024)
У статті публікується текст інвентарю Галицького староства 1767 р. з докладним описом стану Галицького замку. Відзначаються його запущеність і занедбаність, викликані як побудовою палацу родини Потоцьких у Станиславові, так і військовими подіями XVII ст., зокрема нападом турецького війська 1676 р.