ГАЛИЧ У "ІСТОРИЧНО-СТАТИСТИЧНО-ГЕОГРАФІЧНОМУ СЛОВНИКУ КОРОЛІВСТВА ГАЛИЧИНИ" ФРАНЦІШЕКА СЯРЧИНСЬКОГО - ФЕДУНКІВ, Зеновій (Галич. Збірник наукових праць, 2024)
У статті подано аналіз перекладеного українською мовою фраґменту про Галич з "Історико-географічного словника королівства Галичини" Францішека Сярчинського. Коментарі, нонатки, інформативні блоки, нарис біографії автора передбачають якнайкраще сприйняття авторського тексту. Опрацьоване джерело містить характеристику й коментарі до окремих історичних і географічних проблем колишньої столиці краю.