ГАЛИЧ У ПОЛІТИЦІ ДИНАСТІЇ АРПАДІВ (ФРАҐМЕНТ АВТОРСЬКОЇ СТАТТІ) - ФОНТ, Марта (Галич. Збірник наукових праць, 2015)
На сторінках фраґмента своєї статті автор відобразила етапи протистояння королівської династії Арпадів з Угорщини, київських і волинських князів за право контролювати Галич і Галицьку землю. Головними засобами досягнення мети вважалися дипломатія та війна, яку успішно використовували всі ворожі сторони.