РУСЬКА АРХІТЕКТУРА Х–ХІІІ СТ. КАТАЛОГ ПАМ’ЯТОК. ГАЛИЦЬКА ЗЕМЛЯ (ВИТЯГ З АВТОРСЬКОЇ МОНОГРАФІЇ) - РАППОПОРТ, Ппавло (Галич. Збірник наукових праць, 2018)
Публікація є частиною каталогу пам’яток давньоруського монументального зодчества домонгольського періоду Х–ХІІІ ст. До нього включено, зокрема, 10 пам’яток кам’яної архітектури літописного Галича ХІІ–ХІІІ ст., які репрезентовані в основному незначними залишками. На основі аналізу наукового доробку українських дослідників другої половини ХІХ – першої половини ХХ ст., а також радянських археологів і істориків архітектури автор спробував реконструювати зовнішній вигляд, планування й елементи інтер’єру найвизначніших архітектурних пам’яток княжого Галича та Галицької землі.