Колективні ментальності у системі соціокультурних детермінант розвитку соціальної компетентності особистості - ВАРЕЦЬКА, ОЛЕНА (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2019)
У статті обґрунтовано актуальність розвитку соціальної компетентності особистості в умовах глобалізаційних змін, окреслено авторський погляд на вплив колективних ментальностей у системі соціокультурних детермінант, досліджено погляди науковців на сутність ментальності, ментальності особистості й групи, нації й етносу, висвітлено риси етнічних українців, природної можливості об’єднання навколо національної ідеї.