Організаційна підтримка та лідерство як служіння: посередницька роль мотивації до роботи та доброчесності у продуктивності праці - Андріансія, Мухаммад; Рубіні, Бібін; Сетянінгсіх, Шрі (Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 2024)
Це дослідження має на меті визначити оптимальну стратегію підвищення продуктивності праці викладачів Університету Мухаммадія в Джакарті шляхом зміцнення організаційної підтримки, обслуговуючого-лідерства, мотивації до роботи та доброчесності. Використовуючи кількісний підхід, у межах дослідження було проведено опитування 164 викладачів. Дані були проаналізовані за допомогою методу аналізу шляхів для оцінки прямих та опосередкованих зв’язків між змінними, а також методу SITOREM для визначення індикаторів, які потребують покращення або розвитку. Результати показують, що організаційна підтримка та лідерство як служіння мають значний і прямий вплив на продуктивність праці. Крім того, їхній вплив частково опосередковується мотивацією до роботи та доброчесністю. Проте прямий вплив організаційної підтримки та лідерства як служіння переважає над опосередкованими ефектами через мотивацію та доброчесність. Це свідчить про те, що, хоча мотивація та доброчесність є важливими, зміцнення організаційної підтримки та філософія лідерства як служіння забезпечує більш суттєвий вплив на продуктивність. Встановлено, що організаційну підтримку можна зміцнити шляхом сприяння справедливому розподілу винагород, підвищення залученості до прийняття рішень, забезпечення доступності ресурсів і розвитку підтримуючого нагляду. Лідерство як служіння має зосереджуватися на розширенні можливостей викладачів, сприянні співпраці, активному слуханні та заохоченні особистісного й професійного розвитку. Результати цього дослідження надають практичні рекомендації для коледжів та університетів, спрямовані на підвищення продуктивності викладачів. Це дослідження є цінним орієнтиром для академічних установ, які прагнуть створити підтримуюче середовище, що сприяє безперервному підвищенню продуктивності персоналу, тим самим роблячи внесок в успіх закладу та позитивний вплив на суспільство.